Dva podnájemníci měli rozpory. Jeden z nich skončil pobodaný

PŘEROVSKO – Z pokusu vraždy obvinili kriminalisté Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje třiadvacetiletého muže z Přerovska. Na svého spolubydlícího vytáhl při hádce nůž a brutálně jej napadl. Nyní bude čekat na soud ve vazbě.

K incidentu došlo ve středu 24. července. Policie našla zraněnou oběť – devětatřicetiletého muže v obci Lipník nad Bečvou – Trnávka. Přerovští kriminalisté provedli základní ohledání místa činu. „Odhalili významné rozpory ve výpovědi a vzhledem k závažnosti případu, přivolali kriminalisty krajského ředitelství policie Olomouckého kraje, kteří případ převzali a ve vyšetřování pokračovali,“ uvedl policejní mluvčí Libor Hejtman.

Krajským kriminalistům se podařilo za pomoci přerovských policistů do 24 hodin případ objasnit a zadržet pachatele. I když motiv brutálního napadení není zatím známý, s největší pravděpodobnost došlo k hádce mezi muži, kteří spolu sdíleli jeden byt, ale každý měl svůj vlastní pokoj.

I když obviněný muž nebyl v minulosti stíhán pro trestnou činnost, počká si na verdikt soudu ve vazbě. Za trestný čin vraždy ve stadiu pokusu mu hrozí až osmnáctiletý trest odnětí svobody.