Na D1 dostal motorkář smyk, havaroval a v nemocnici zemřel

VYSOČINA – Ani rychlá pomoc zdravotníků a transport vrtulníkem nezachránily osmačtyřicetiletého motorkáře, který v pondělí 29. července chvíli před 14.00 hodinou havaroval na dálnici D1 na kilometru 89,5 ve směru na Brno. Podle policie cizinec nepřizpůsobil rychlost a při přejíždění z levého jízdního pruhu do pravého dostal na mokré dálnici smyk. Provoz stál zhruba hodinu. Před 15.00 se místo podařilo zprůjezdnit.

„Motocykl značky Honda se převrátil s řidičem na levý bok a pokračoval setrvačností po tělese dálnice přes zpevněnou krajnici, kde narazil do travnaté meze a následně do dopravního značení,“ informovala krajská policejní mluvčí Dana Čírtková s tím, že muže vrtulník transportoval do nemocnice v Praze, kde svým zraněním ve večerních hodinách podlehl.

Dechovou zkoušku policisté z důvodu závažnosti poranění motorkáře provést nemohli. „Proto byl zajištěn odběr krve ve zdravotnickém zařízení. Další okolnosti dopravní nehody šetří policisté z dálničního oddělení Velký Beranov,“ doplnila Dana Čírtková. Při nehodě vznikla hmotná škoda ve výši 190 000 korun.