Vsetínská ovečka bodovala! Vratné kelímky nabírají na oblibě

VSETÍN – Město vyhlásilo boj proti jednorázovým plastům na akcích pro veřejnost půjčováním vratných kelímků a nabídkou užívání textilních potravinových sáčků místo mikrotenových. Naposledy sklidily úspěch i na letní firemní akci, kterou si nenechalo ujít přes sedm set účastníků. Všichni měli možnost poprvé využít a vyzkoušet městské vratné kelímky.

Zdroj: Město Vsetín

Návštěvníci akce si nemohli kelímky s ovečkou vynachválit. „Jsme zodpovědná firma, která myslí na ochranu přírody nejen při vývoji nových produktů v oblasti rozbušek, pyrotechniky, ale i v dalších oblastech. Na neformálních akcích jsme poprvé místo jednorázových plastů použili městské vratné kelímky. Zaměstnanci tuto změnu uvítali a myslím, že mnohé z nich slogany na kelímcích pobavily. Děkujeme městu Vsetín a řediteli Vsetínské sportovní za zapůjčení,“ sdělil ředitel společnosti Austin Detonator Jiří Václavík.

Kelímky lze zapůjčit ve společnostech města Vsetínské sportovní a domu kultury Vsetín, který je připravuje na Valašské záření. „Jsem ráda, že se vratné kelímky, s tím spojená logistika a půjčování organizacím či obcím, rozjelo. Z poslední akce si návštěvníci odnesli na dvě stě zálohovaných kelímků, což je známka toho, že se jim líbí natolik, že je budou dále užívat ve svých domácnostech, a to nás těší. Postupně se tak do boje s jednorázovými plasty zapojí i domácnosti,“ informovala místostarostka Simona Hlaváčová, která projekt koordinuje.

Se systémem vratných kelímků a textilních sáčků se město Vsetín probojovalo do první desítky z dvou set třiasedmdesáti projektů z celé ČR přihlášených do soutěže E.ON Energy Globe 2019. Svým hlasem můžete projekt „Je to čistě na nás“ podpořit i vy.