Drama na ubytovně ve Strakonicích. Žena chtěla skočit z okna

STRAKONICE – Dramatická situace se včera odpoledne odehrála na jedné z ubytoven ve Strakonicích. Ve druhém patře budovy se v okně objevila žena a chtěla zřejmě ukončit svůj život skokem. Na místo vyjížděli jak policisté z obvodního oddělení, tak i strážníci městské policie.

K události došlo v úterý 30. července 2019 na ubytovně v Povážské ulici. Hlášení přišlo od recepční, která policii sdělila, že v druhém patře stojí v okně nějaká žena a zřejmě chce skočit. „Státní policisté se rozdělili, kdy kolegyně šla se strážníkem do druhého patra ubytovny, zatímco druhá smíšená hlídka směřovala pod okno, kde by se v případě skoku snažila ženu zachytit či zbrzdit pád,“ popsal policejní mluvčí Milan Bajcura.

Podle slov Milana Bajcury hlídka v druhém patře jednala okamžitě. „Strážník městské policie vyšplhal k ženě na balkonovou římsu a naše kolegyně se dostala do bytu, kde o životě ženy rozhodovali vteřiny a policistům opakovala důvody svého činu,“ dodal.

Žena se nacházela v psychickém emočním rozpoložení, čehož využili strážci pořádku a ženu vytáhli přes balkon zpět do vnitřních prostor bytu. Zde se mladá žena svíjela v křečích, a tak byla na místo přivolána Zdravotnická záchranná služby Jihočeského kraje. „Ti ji vzali do své péče a poté rozhodli o jejím převozu do nemocnice,“ uvedl Bajcura. Jihočeští policisté tak zachránili mladý lidský život před téměř jistou smrtí.