Mladý a nezkušený řidič se čelně střetl s náklaďákem

JIČÍNSKO – Byl to ještě kluk, neměl mnoho naježděno a už způsobil vážnou dopravní nehodu. Co se stalo v noci na křižovatce? Vyžádalo si čelní střetnutí nějaké ztráty na životech? Škody na majetku málem dosáhly jednoho milionu.

Devatenáctiletý řidič jel se svým osobním vozem ve večerních hodinách směrem od Sobotky na Jičín. Před křižovatkou na Horní Lochov však plynule přejel do protisměru, kudy zrovna projížděl náklaďák s návěsem. Čelní náraz bylo nevyhnutelný. „Důsledky střetu jsou tragické. Mladý muž v osobním voze utrpěl zranění neslučitelná se životem. Lehké zranění utrpěl i dvacetiletý řidič nákladního vozidla,“ uvádí policejní tiskový mluvčí Aleš Brendl.

Po celou dobu vyšetřování byla silnice po obou stranách uzavřena a doprava byla vedena po objízdných trasách. Řidič náklaďáku byl podroben dechové zkoušce na alkohol, ta ale dopadla negativně. Policie také nařídila pitvu zemřelého a zajistila vrak jeho vozidla. Přesná příčina nehody dosud není známá. Úsek, na kterém se vážná a tragická nehoda stala, byl přímý i přehledný. Mohl havárii způsobit mikrospánek řidiče?