Pozor na kapsáře! Žena v MHD přišla téměř o vše

TÁBOR – Táborští policisté řeší od včerejšího dne případ kapesní krádeže. Zloděj využil situace v autobuse táborské městské hromadné dopravy a okradl nic netušící cestující. Po kapsáři se samozřejmě slehla zem.

Ke krádeži došlo v Táboře krátce před desátou hodinou dopolední, v úterý 30. července 2019, v autobuse městské hromadné dopravy číslo 10 mezi zastávkami U Reálky a Nemocnice. „Zloděj využil příležitosti a v davu cestujících sáhl ženě do batohu neseného na zádech pro peněženku. Vedle finanční částky tak žena přišla i o své osobní doklady a platební kartu,“ popsala policejní mluvčí Lenka Pokorná. Žena způsobenou finanční škodu odhadla na částku převyšující 6 tisíc korun.

Policisté proto varují, že kapsáři využívají nepozornosti lidí na společenských, sportovních i kulturních akcích, ale i v prostředcích hromadné dopravy, a mnohdy je připraví o cenné věci. „Hlídejte si proto svůj majetek. Tašky mějte vždy řádně zapnuté, v peněžence mějte nízkou finanční hotovost, platební kartu noste bez značeného PIN kódu, věci noste pouze v uzavíratelných kasách a při pohybu mezi více lidmi mějte batoh či kabelku raději na přední straně těla,“ apeluje policejní mluvčí.