Řidič cisterny si spletl místo určení převáženého asfaltu. Vyklopil ho do škarpy!

BENEŠOV – Na hlavní spojnici z Prahy na Jih, u benešovského hotelu Benica, se včera podařilo nepozornému řidiči zablokovat dopravu a to rovnou na celé odpoledne. Místo řízení se věnoval čemu neměl, vjel na krajnici která tíhu cisterny neunesla a celý vůz převrátil na bok.

Na místo dorazila nejen policie, ale především hasiči, kteří celé odpoledne a zejména večer, likvidovali způsobené škody.  “Řidič s jízdní soupravou jel po komunikaci ve směru na Tábor. Ve výše zmíněném úseku se řidič plně nevěnoval řízení, vyjel na krajnici a následně na nezpevněný povrch, kde se souprava převrátila na pravý bok. Řidič v cisterně převážel tekutý asfalt,” informuje tisková mluvčí policie Veronika Čermáková.

Při havárii došlo k úniku asfaltu, proto na místo události vyjeli hasiči, kteří vytékající asfalt a drobný únik provozních kapalin zajistili. Provoz byl nejprve v průběhu odpoledne řízen kyvadlově. Následně byla jízdní souprava pomocí těžké techniky vyproštěna. V této době, mezi osmou a desátou večerní, však musela být hlavní silnice zcela uzavřena. Havárie se naštěstí obešla bez zranění. Policisté u řidiče vyloučili přítomnost alkoholu provedenou dechovou zkouškou.