Agresivita se opilé ženě nevyplatila

PRAHA – Rozverná skupinka popíjela na stanici tramvaje Hlavní nádraží. Byli tak hluční a obtěžovali okolí, že musela zasáhnout hlídka strážníků.

Přímo v proskleném přístřešku tramvajové zastávky si udělali odpolední mejdan rozverní konzumenti alkoholu a cigaret. Na místo byla povolána hlídka městských strážníků, kteří nevhodnou akci ukončili a vyzvali účastníky, aby se rozešli. Uposlechli je téměř všichni, až na dvojici, muže a ženu. Ti tvrdošíjně odmítali opustit prostor zastávky.

Muž pokračoval v popíjení a nehodlal se bavit s uniformovanými muži. Pak podal ženě mobilní telefon, aby zavolala na Policii ČR, že jsou poškozována jeho práva. Opilá žena použila přístroj úplně jiným způsobem a po vzoru práčat mrskla jej po zasahujícím strážníkovi. Ten naštěstí uhnul a telefon se roztříštil o nádobu na odpadky. Žena naprosto ignorovala všechny žádosti o spolupráci, a z místa hodlala odejít. Nakonec začala být agresivní, a musela jí být nasazena pouta. Orientační dechová zkouška ukázala hodnotu 1 promile alkoholu. Vzhledem k tomu, že žena odmítala prokázat svoji totožnost, byla převezena na služebnu Policie ČR k dalšímu prošetření.