Hustý déšť zavinil nehodu na dálnici

KRÁLOVÉHRADECKÝ KRAJ – Podceňovat mokrou silnici se nevyplácí! Své o tom teď ví i padesátnice, která jízdu za deště nezvládla a způsobila dopravní nehodu. Co se stalo na dálnici směrem na Prahu? Došlo k nějakým zraněním?

Padesátiletá řidička osobního vozu BMW jela po dálnici od Hradce Králové směrem na Prahu. Za hustého deště nepřizpůsobila rychlost svého vozidla mokré vozovce, dostala se do smyku a několikrát se se svým vozem převrátila přes střechu. Utrhl se jí jeden disk i s pneumatikou, na který nestihl zareagovat řidič auta Škoda. Podobně na tom byl i další šofér, oběma disk prorazil olejovou vanu jejich vozů. „Alkohol byl u řidičky dechovou zkouškou vyloučen. Řidičku si převzali do péče lékaři, k dalším zraněním nedošlo. Hmotná škoda se v souhrnu pohybuje odhadem kolem 300 tisíc,“ uvádí tisková mluvčí Magdaléna Vlčková.

Policie apeluje na řidiče, aby nepodceňovali horší viditelnost za deštivého počasí a přizpůsobovali rychlost své jízdy aktuálnímu stavu vozovky. Na dálnicích, kde se jezdí vyšší rychlostí, to platí dvojnásob! Motoristé by se měli plně věnovat řízení a dodržovat bezpečnou vzdálenost za ostatními vozidly.