Na skok na oběd, či do krámu? Tady si už nezaparkujete

HRADEC KRÁLOVÉ – Jdete na návštěvu, obchodní schůzku, nebo jen tak na oběd a nemáte kde zastavit? A byli jste zvyklí využívat parkoviště Penny marketu? Řidiči, dejte si pozor, ať nedostanete pokut! Co se změnilo?

Pokud jste byli zvyklí využívat toto parkoviště k tomu, abyste šli ke známému do bytu na návštěvu, skočili si do restaurace na jídlo nebo šli něco zařídit do přilehlých obchůdků, krámků či firem, tak od srpna na to můžete zapomenout. Jedná se o parkoviště u supermarketu Penny na Slezském předměstí v ulici Pospíšilova. Parkování je v této lokalitě velikým problémem. Kdysi se s místem pro tolik osobních vozů nepočítalo. Když vezmeme v úvahu počet bytových jednotek a firem na daném místě, není divu, že se občané uchylovali k odstavování svých vozidel u blízkého supermarketu. Ale s tím je již konec! „Někteří si tu nechávali své auto skoro celý den, protože bydlí vedle a my jsme obdrželi celou řadu stížností od našich návštěvníků, že si chtějí nakoupit a nemají kde zaparkovat,“ tvrdí na zákaznické lince společnosti Penny.

Bohužel na tom budou biti i nakupující. Ti si budou muset zakoupit v prodejně Penny žeton, který jim bude sloužit za oknem jako parkovací karta. I tak budou muset parkoviště nejdéle za 1 hodinu opustit. Každý jiný řidič dostane pokutu. Ve středu 31. července dopoledne se městská policie touto situací na daném místě zabývala a informovala o tom všechny řidiče, kteří zde parkovali. Většina z nich žádný žeton zakoupený neměla a ani o něm nevěděla. Postupně se bude tento princip aplikovat i na dalších místech po republice co se týče parkování u Penny marketu. Cílem je zabránit tomu, aby lidé parkovací místa využívali pro své obchůzky, které se netýkají nakupování v daném marketu.