U urgentního příjmu Baťovy nemocnice už mohou pacienti lépe parkovat

ZLÍN – Pacientům, které jejich příbuzní nebo blízcí přivážejí k akutnímu ošetření na Oddělení urgentního příjmu Krajské nemocnice Tomáše Bati ve Zlíně, pomůže nové parkoviště. Od začátku týdne mohou lidé využít parkoviště v těsné blízkosti oddělení, kde je jim k dispozici třicet nových míst. „Věříme, že pacientům, kteří potřebují rychlou pomoc zdravotníků, usnadní nová parkovací kapacita cestu na urgentní příjem,“ uvedl vedoucí Provozního odboru Krajské nemocnice Tomáše Bati ve Zlíně Petr Voráč.

Snazší parkování pro ty, kteří přivážejí své blízké k akutnímu ošetření, je součástí konceptu, který nemocnice zahájila už v loňském roce. Záměrem je koncentrovat akutní péči do jednoho místa. „Naším cílem bylo vytvořit parkovací místa, na kterých by se v průběhu dne rychle střídaly automobily, které přivážejí pacienty k akutnímu ošetření. I proto je na tomto novém parkovišti první půlhodina zdarma a každá další půlhodina už stojí dvacet korun,“ doplnil Voráč s tím, že na parkovišti se nedají uplatnit slevy na parkovném.

Nemocnice už v loňském roce zahájila budování komplexního urgentního příjmu pro všechny pacienty s akutní změnou zdravotního stavu napříč všemi medicínskými obory. Akutní ambulance je soustředí na jedno místo do budovy 23 a lékaři z jednotlivých oborů tam pak přicházejí za pacienty, což je základní princip fungování urgentního příjmu. Urgentním příjem zlínské nemocnice projde denně v průměru okolo sto padesáti až dvou set pacientů.