Potkejte se se svůdníkem Don Juanem na hradě Lipnici

LIPNICE NAD SÁZAVOU – Ikonický lamač nejen ženských srdcí na svém turné navštíví ve středu 7. srpna od 21.00 hodin na svém turné s inscenací známé Moliérovy hry hrad Lipnici.

OLDstars organizují o divadelních prázdninách další ročník oblíbeného divadelního kočování – s komedií Don Juan budou cestovat po českých památkách. Pod širým nebem zprostředkují setkání s nejznámějším představitelem svádění a flirtu. Na začátku srpna navštíví festival Povaleč mimo jiných míst napříč republikou hrad Lipnici nad Sázavou a Havlíčkův Brod.

Provokativní políček z pera druhého z nejslavnějších dramatiků si k adaptaci vybral režijně-dramaturgický tým Ondřeje Kulhavého a Lucie Flemrové. „Náš Don Juan není jenom svůdce. Zaměřujeme se i na otázku společenské příslušnosti, víry, pokrytectví všech sociálních vrstev… Věříme, že Molière by se na nás nezlobil,“ směje se dramaturgyně Lucie Flemrová. „Myslím, že zdrojový text má velkou výhodu v tom, že snad každý z herců i potenciálních diváků má ve svém okolí někoho, koho si dokáže představit s nálepkou Don Juan,“ doplňuje Ondřej Kulhavý. “Bereme si na mušku mnoho věcí, které každý z nás tu a tam udělá. Moliére o nich píše s humorem a nadhledem,” dodává dvacetiletý představitel Dona Juana Tomáš Weber.

„Vybrali jsme desítku lokací z krásných míst naší republiky, které nás inspirovaly svým prostorovým řešením. Během turné vystřídáme snad všechno – historické interiéry i exteriéry, přírodní parky, hradby, hrady, zámky, festival i náměstí… každý večer tak bude naše inscenace jiná,” těší se Tomáš Weber.