Strážníci měli kromě Grand Prix spoustu práce i v nočním Brně

BRNO – Brněnští strážníci mají za sebou rušnou sobotní noc. Hlídky městské policie po půl třetí ráno rychle zasáhly proti muži, který v Rooseveltově ulici kopl do stojícího skútru a svalil ho tím na zem. Na událost upozornil strážníky svědek.

Zdroj: Městská policie Brno

Třiadvacetiletý cizinec si dál vybíjel agresivitu na autech. Cestou k Janáčkovu divadlu kopl do zrcátka zaparkované škodovky. Ušel několik dalších metrů, popadl odpadkový koš a mrštil jím do čelního skla stojícího fordu. Všechno se podařilo natočit obsluze kamerového systému. „Strážníci podezřelého ukrajinsky hovořícího muže dopadli u Moravského náměstí a vzhledem k pravděpodobné výši majetkové újmy ho předali státní policii. Skútr měl poškrábanou kapotu a odstavený Ford proražené čelní sklo a poškozenou karoserii. Strážníci se spojili i s majitelem škodovky. Potvrdil, že zrcátko se pouze sklopilo a škoda na něm nevznikla,“ uvedl mluvčí městské policie Jakub Ghanem.

Na tísňovou linku se ozvala žena, která slyšela ve Střední ulici zvuky připomínající tříštění skla. Do Králova Pole dorazily i hlídky z okolních služeben, aby pomohly pátrat po vandalovi. Na ulici objevily pět poškozených vozidel, ale nezastihly už nikoho podezřelého. „Strážníkům bohužel nikdo nedokázal upřesnit popis pachatele, neviděla ho totiž ani žena, která na linku 156 volala. Dva fordy, jeden mercedes, volkswagen a škodovka měly rozbitá skla, jeden z těchto automobilů měl i pootevřené dveře. I tento případ vyhodnotili strážníci jako důvodné podezření z trestného činu a předali ho státním policistům,“ doplnil Ghanem.