Další otřesný případ. Bezvládné tělo psa našel mezi odpadky

ČESKÉ BUDĚJOVICE – Další otřesný případ aktuálně vyšetřují policisté v krajské metropoli. O víkendu tam muž v prostoru kontejneřiště nalezl odhozené tělo psa schované mezi odpadky. Zvíře pochopitelně nejevilo známky života. Jeho majitele se doposud nepodařilo najít.

Tělo zvířete bylo nalezeno v sobotu 3. srpna 2019 v Krčínově ulici v Českých Budějovicích. Na místo byli přivoláni strážníci městské policie. „Pes, částečně schovaný v igelitovém pytli a sportovní látkové tašce, ležel před nádobami na odpad v prostoru kontejneřiště,“ popsala mluvčí českobudějovických strážníků Věra Školková.

Podle jejích slov se pravděpodobně jednalo o stafordšírského teriéra světle hnědé barvy. Zvíře bylo už na první pohled vyhublé a neslo zjevné známky týrání. „Majitele psa se však na místě zjistit nepodařilo. Pes totiž nebyl označen čipem ani jiným identifikačním znamením,“ uvedla Školková.

Případ si na místě převzala hlídka Policie České republiky. „V součinnosti s policisty pak převezli tělo psa ve vozidle určeném k převozu zvířat do Státního veterinárního ústavu v Českých Budějovicích,“ dodala mluvčí městských strážníků.