Jedlíci, čeká na vás rajské pochutnání

BŘECLAV – Letos proběhne již 6. ročník břeclavských Slavností rajčat. Přijďte v sobotu 10. srpna do uličky u synagogy, budou se tam konat oslavy rajčete jako typické plodiny pro Břeclav a okolí ve všemožných chuťových variacích.

Rajčata návštěvníkům nabídnou pečená, grilovaná, v polévkách i omáčkách, divoká rajčata, domácí chutney, marmelády, sirupy, povidla, koření a další pochutiny. Pokud máte rádi národní kuchyně, můžete se na břeclavské slavnosti letos těšit ještě více, protože organizátoři pozvali zase o několik kulinářských stánků a kuchařských týmů více, například z argentinské, bulharské, guatemalské, řecké, španělské, maďarské, italské, indické a mexické kuchyně. Prodejní stánky budou přichystány od 10 do 17 hodin nebo do vyprodání zboží a pokrmů. Moravoseed Mikulov bude prezentovat druhovou pestrost rajčat. Nebudou chybět vinaři i minipivovar. Akci pořádá Městské muzeum a galerie Břeclav. Tam také můžete navštívit výstavu kuchařek z Městské knihovny Břeclav a shlédnout promítání filmového dokumentu o rajčatech. Vstup je zdarma.

Program slavností na scéně u synagogy:

10.00 slavnostní zahájení 6. ročníku akce

10.15 – 11.45 cimbálová muzika Břeclavan

12.00 – 13.00 pouliční cirkus LeVitare z Olomouc

13.00 – 14.45 Ukulele Orchestra jako Brno

15.00 – 17.00 Duende (latina, jazz, Praha/Peru)

Program pro děti: MC Lvíček Dyjáček Břeclav – kreslení na obličej, tvoření pro děti, pouliční cirkus, žonglování s míčky a předměty.