Podnapilý muž havaroval na čtyřkolce

NOVOMĚSTSKO – Skokem přes řídítka skončil nezvládnutý manévr třiačtyřicetiletého řidiče čtyřkolky. V noci na neděli jel po silnici II/360 ze směru od Radešínské Svratky na Nové Město na Moravě. Lehce se zranil a skončil na ošetření v nemocnici. Jaké ale bylo překvapení policistů, když řidič nadýchal 2 promile alkoholu.

Při jízdě přímým úsekem silnice po projetí pravotočivou zatáčkou ve stoupání u obce Nová Ves u Nového Města na Moravě začal se čtyřkolkou odbočovat vpravo k zemědělskému družstvu. Nezvládl řízení a se čtyřkolkou se přetočil přes řídítka.

„Při dopravní nehodě došlo ke hmotné škodě na čtyřkolce ve výši asi tři tisíce korun. Provedeným šetřením bylo zjištěno, že řidič v době nehody neměl na hlavě ochrannou přilbu. Dále policisté ohledáním zjistili, že na čtyřkolce byla umístěná nečitelná a zakrytá registrační značka. Ve věci jsme zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky,“ informovala krajská policejní mluvčí Dana Čírtková.