Pražští hasiči měli o víkendu napilno; pád v metru, dým v tunelu i poškozené rakve

PRAHA – Hasiči o víkendu zasahovali na mnoha místech metropole. Hasili na hřbitově, zasahovali v metru, i na Pražském okruhu.

Sobota odpoledne, krátce před třináctou hodinou, pražští hasiči zasahují u požáru ve Vršovicích. Konkrétně v ulici U Vršovického hřbitova. Hořel tu sklad pohřební služby. „Sálavé teplo a zplodiny hoření po požáru odpadu v opuštěných částech budovy poškodily uskladněné rakve. Škoda byla odhadnuta na několik stovek tisíc korun. Příčina požáru se vyšetřuje,“ uvedl mluvčí pražských hasičů Martin Kavka.

Další zásah měli hasiči ve stanici metra trasy C Kobylisy, kde spadla žena do kolejiště. Z tohoto důvodu byl na necelou hodinu přerušen provoz mezi stanicemi Letňany a Nádraží Holešovice. Byla zavedena náhradní autobusová doprava a také byly posíleny tramvajové linky v úseku Holešovice – Ládví. „Osoba byla vyproštěna a předána do péče záchranářů,“ potvrdil mluvčí Martin Kavka. Na místě zasahovali vedle pražských hasičů i hasiči dopravního podniku. Stav zhruba třicetileté ženy byl podle záchranářů kritický a byla převezena na resuscitační oddělení Fakultní nemocnice Královské Vinohrady. Podle prvotních zjištění policie, žena spadla do kolejiště bez cizího zavinění, je tedy možné, že chtěla spáchat sebevraždu.

V neděli ráno zasahovali hasiči ze stanice Radotín v Komořanském tunelu na Pražském okruhu. Bylo nahlášeno, že z osobního automobilu zde vychází hustý kouř. Hasiči na místě zjistili, že se jedná o páru z chladiče. „Nepojízdné vozidlo jsme odtáhli z tunelu, spolupracujeme s Policií ČR a Technickou správou komunikací Praha,“ uvedl mluvčí hasičů Martin Kavka k tomuto případu.