Ukradl auto a odstavil. Když bylo policií předáno majiteli, došel si pro něj podruhé!

KLADENSKO – Klíč od zapalování ponechaný ve voze usnadnil zloději během 26. – 27. července odcizit v kladenské ulici Váňova osobní vozidlo Fiat Panda sloužící pizzerii k rozvoru jídla. Už v odpoledních hodinách 27. července se automobil našel – odstavený v Kladně Dubí v ulici Otakara Odstrčila. Nepoškozené vozidlo bylo uzamčeno a po nezbytných policejních úkonech si ho majitel náhradním klíčem odemknul a odvezl. Tady ale příběh nekončí.

Nečekaný vývoj

Dva dny poté, co bylo vozidlo vráceno majiteli, zmizelo 29. července 2019 znovu. Tentokrát si pro něj zloděj přišel do ulice Ctiborova v Kladně. Odemkl klíčky, které měl stále u sebe a se služebním vozidlem pizzerie opět odjel neznámo kam. Po vozidle bylo znovu vyhlášeno celostátní pátrání.

Ozval se náhodný svědek, že hledané auto spatřil v lesíku poblíž fotbalového hřiště v Kladně Dubí. Policisté záhy zjistili, že se skutečně jedná o ukradené vozidlo a opět vrátili majiteli. Tady příběh prozatím končí. Oba případy jsou nyní vyšetřovány jako přečiny krádeže a pachateli hrozí trest odnětí svobody až na dva roky. Teď ještě drzého zloděje najít. A v tom můžete policii pomoct i vy!

Pomozte policii!

Viděl-li někdo z náhodných svědků v době, kdy bylo vozidlo vedeno v pátrání, řidiče, nebo má jiné informace, které by mohli přispět k odhalení identity pachatele, sdělte je osobně na Obvodní oddělení Kladno – město, nám. Edvarda Beneše, nebo kontaktujte vyšetřovatele případu telefonicky na čísle 974 873 500 nebo přes bezplatnou linku 158.