Bigboš na rozpadlém zámku ve Zvěstově by měl pomoci k obnově zříceniny

BENEŠOV – Jakékoliv hudební akce léta jsou často spojovány s obavami obcí a především jejich obyvatel. Sedmý ročník půldenního festivalu konaný na louce mezi zámkem Zvěstov a zvěstovskou radnicí, má zcela jiný statut. Podporuje dobrou věc a je tedy vítán! 

Všichni, kteří se rozhodnou tento víkend přijet do Zvěstova, se pobaví a ještě podpoří dobrou věc. Půldenní bigbeatový festival se koná na louce mezi zvěstovskou radnicí a zámkem. Právě nejstarší objekt v obci je totiž to, co mohou návštěvníci festivalu svou účastí pomoci vzkřísit. „Dobrovolný příspěvek použijeme na financování obnovy zámku a přilehlého parku,“ potvrdil zvěstovský starosta Karel Babický.

Na zmiňovaném prostranství bude nejen hlediště a jeviště, ale také stanové městečko. To umožní návštěvníkům Zvěstova na místě setrvat do druhého dne a přitom si také trochu užít. Tohle opatření ze strany pořadatelů, jimiž jsou jak obec, tak místní sbor dobrovolných hasičů má eliminovat riziko jízdy pod vlivem alkoholu či jiných omamných látek.

Již sedmý ročník půldenního rockového festivalu nabídne zábavu až do nedělního brzkého rána. Akci rozjede v sobotu ve dvě odpoledne slánská punk-rocková formace Totální nasazení a ve dvě po půlnoci vše uzavře poslední kapela rockově laděného festivalu, Údolí dutých hlav. Vedle zmiňovaných skupin na zvěstovském pódiu vystoupí také Brutus, Prasátor, což je Alkehol revival, Sakramejdlo, Baba Jaga a hosté a TAM.

Obec Zvěstov zachraňuje místní zámek, který majitelům sebrali po roce 1948 komunisté. V objektu sídlilo JZD a poté, co se areál doslova vybydlel, dostal příležitost střelmistr. Část objektu tehdejší mocipáni do vzduchu sice nevyhodili, ale jejich záměr je dodnes patrný v navrtaných otvorech pro umístění trhavin. Naštěstí ještě před demolicí objekt zachytili ve svých výkresech studenti architektury na ČVUT, takže se nyní mají restaurátoři čeho držet.