Hasiči měli o víkendu plné ruce práce

TRUTNOVSKO – Slyšeli jste o víkendu často sirénu? Podívejte se, kde se požárníci starali o průjezdnost vozovek, hasili požár a zasahovali u dopravních nehod. Došlo k nějakým zraněním?

O víkendu hasiči vyrazili celkem ke čtyřem dopravním nehodám. První se stala v sobotu nad ránem. Osobní vůz mezi Dolní Brannou a Vrchlabím narazil do stromu a na místo musela být přivolána sanitka. Tři lidé byli při havárii vozidla zraněni. Další dvě nehody se staly přímo v Trutnově. Při první se srazila tři vozidla, při druhé auta dvě. „Hasiči zabezpečili místo události a na havarovaných vozech provedli opatření proti vzniku požáru. Následně se jednotka postarala o úklid vozovky a odstranění následků nehody,“ uvádí tisková mluvčí Martina Götzová.

Čtvrtá nehoda se udála v Hajnicích a při ní došlo taktéž ke střetu dvou osobních vozidel. Dále měli hasiči na starost odstraňování stromů ze silnic a také vyprošťování automobilu z příkopu ve Chotěvicích. K požáru byl hasičský sbor přivolán pouze jednou. Jednalo se o vzplanutí osobního vozu ve vsi Bojiště. Příčinou bylo zřejmě zahoření výfukové soustavy a nikomu se naštěstí nic nestalo.