Kinematograf bratří Čadíků je od dnešního dne v Nymburku. Přijďte také přispět na Konto Bariéry

NYMBURK – Hlavní náplní známé společnosti je projekt Filmové léto, v jehož rámci se v letních měsících rozjíždějí, do desítek měst v České i Slovenské republice, projekční vozy vybavené projektory, které po několik dnů promítají na volných prostranstvích pod širým nebem, především české filmy.  

Vstupné na projekce je dobrovolné a vybraný obnos je vždy věnován na dobročinné účely. Mezi dosud obdarované nadace patří Pomozte dětem, Kapka naděje, Archa Chantal, Masarykův onkologický ústav v Brně, Dar Života a Konto Bariéry. “Letos tak jako v předešlých letech věnuje Kinematograf získané finanční prostředky na Konto Bariéry, pro které se v roce 2015 podařilo vybrat rekordních milion dvě stě tisíc korun. Od roku 1998 bylo díky Kinematografu celkem vybráno a nadacím věnováno přes devět milionů korun,” informuje jednatel společnosti Josef Čadík. 

Nejnovějším projektem pořádaným Kinematografem bratří Čadíků je festival START FILM v Bystřici nad Pernštejnem, jehož první ročník se koná letos od 22. do 26. července. Festival je určen především mladým studentům středních a vysokých škol, které se zaměřují na audiovizuální tvorbu. K festivalu je připojena také výroční soutěž nejlepších studentských filmů v kategoriích animace, dokument, hraný film a reklama.

Tradiční akce Kinematograf bratří Čadíků – Nymburk

Kde : v Parku Pod Hradbam

Kdy : od středy 7. do soboty 10. srpna, vždy po setmění

Program : 7. 8. Čertí brko, 8. Trabantem tam a zase zpátky, 8. Hastrman, 8. Po čem muži touží

Vstupné dobrovolné