Kopl do zasahujícího strážníka. Nestačil se pak divit

PRAHA – Hlídka řešila běžný dopravní přestupek, když k nim přistoupil muž a začal se vměšovat do zásahu. Nakonec kopl do jednoho strážníka a to dělat neměl.

Ulice Rybná na Praze 1. Je tu zákaz zastavení, přesto strážníci objevili vůz taxislužby, kterak si hoví u chodníku. Zastavili tedy za ním, a počali přestupek řešit. Navíc za chvilku dorazil i hříšník, svou chybu uznal, a byl ochoten na místě zaplatit pokutu. Běžná situace, kterých strážníci zažívají během služby hodně. Ovšem tato se měla změnit s příchodem dalšího muže.

„S touto variantou však evidentně nesouhlasil kolemjdoucí, zjevně podnapilý muž, který se do přestupkového řízení nezvaně, ale s o to větší vervou vložil. Vyháněl strážníky z místa, častoval je urážkami a natáčel na mobilní telefon,“ uvedla mluvčí městské policie Praha Irena Seifertová. Hlídka muže opakovaně vyzývala, aby od jednání upustil. To mělo na opilce opačný účinek, své jednání ještě zintenzivnil, a nakonec dokonce kopl jednoho strážníka.

„Odpovědi se mu dostalo okamžitě v podobě chvatů a hmatů. Čtyřiačtyřicetiletý muž byl omezen na osobní svobodě a předveden na policejní stanici. Orientační test na alkohol potvrdil téměř dvě promile alkoholu v dechu,“ doplnila mluvčí.