Řidiči, obrňte se trpělivostí. Na mnoha místech v Praze se opravují komunikace

PRAHA – Prázdninový provoz, který bývá slabší, tradičně využívá TSK k nejrůznějším opravám komunikací. V současné době se připravte na kolony na několika zásadních dopravních tazích.

Již v neděli začala výměna vozovky v ulici Strakonické, která bude probíhat do 12. srpna. Omezil se provoz ve směru z centra, uzavřený je nájezd od Radotína. Tato omezení se dotknou i hromadné dopravy, tedy autobusů, které tudy projíždějí. Kolabují i objízdné trasy přes Komořany, kde provoz komplikují semafory v kyvadlovém režimu.

Další omezení čeká na řidiče na Jižní spojce. Tam probíhalo uzavření Lanového mostu, během předchozích víkendů, nyní se opravuje zhruba 1,5 kilometru dlouhý úsek od křížení se Záběhlickou ulicí, po sjezd na Průběžnou ulici. „Opravy budou spočívat v obnově části povrchu vozovky, která je nejvíce zatížená, tedy pravého jízdního pruhu a bezpečnostního záchytného systému,“ uvedla mluvčí TSK Praha Barbora Lišková. Opravy zde budou probíhat do října letošního roku.

Opravuje se i ulice Vltavská v Praze 5. Od ulice Nádražní, až po Hořejší nábřeží. Ulice by měla být vždy částečně průjezdná, ale omezí se v prostoru opravy parkování. Oprava potrvá do konce roku. Podobně je na tom rekonstrukce ulice Vídeňské, od ulice K Zeleným domkům ke kruhovému objezdu. Ta skončí v září.