Cizinec se kousek před Prahou zaklínil pod náklaďák! Více foto v článku

PRAHA  VÝCHOD – Včera večer se na D8, v prostoru čerpací stanice tři kilometry před Prahou, stala dopravní nehoda při níž se čtyřicetiletý cizinec napasoval pod přívěs stojící před ním. Muže museli z auta vyřezávat hasiči. Následně byl leteckou záchrannou službou převezen do nemocnice. 

Příčina nehody zatím není známa, vše je v šetření. To komplikuje stávající stav pacienta. “Řidičem byl cizinec, ročník sedmdesát devět. Ten narazil do návěsu před sebou, kde se zaklínil a vyprostit ho museli hasiči. Stav pacienta si vyžádal přivolání letecké záchranné služby, která jej po vyproštění transportovala do nemocnice. Vzhledem k jeho zdravotnímu stavu zatím nebylo možné ani vyšetření na alkohol,” informovala Noviny Kraje tisková mluvčí policie Eva Hašlová. Ten ovšem není jediným možným důvodem nehody. Mohl jím být i mikrospánek nebo nepozornost. 

Vyproštění zraněného a zabezpečení místa nehody zajišťovaly hasičské jednotky z  Mělníku, Kralup nad Vltavou a z AERA Vodochody. “Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že osobní automobil je zaklíněný pod návěsem nákladního automobilu a uvnitř je osoba, kterou je potřeba vyprostit. Hasiči tak museli postupně odřezat sloupky a odstranit celou střechu osobního automobilu, aby se k osobě dostali,” informuje tiskový mluvčí hasičů. Po vyproštění osoby hasiči provedli protipožární opatření a odpojení autobaterie. Vjezd do prostoru čerpací stanice byl po celou dobu zásahu uzavřený.