Dva týdny hledaného šedesátiletého muže našla policie v krmelci na Domažlicku

DOMAŽLICKO – Policejní hlídky z Domažlic i psovod se zapojili do rozsáhlé pátrací akce, aby našli pohřešovaného šedesátiletého muže, kterého od už poloviny července postrádá jeho přítelkyně ze Zbiroha.

Policisté na základě tísňového oznámení z 1. srpna provedli prověrky okolí, v zaměstnání, prověřili i lékařská zařízení. Podle zjištěných informací se pátrání přesunulo na Holýšovsko. Hlídky kontrolovali nádraží, ovšem vše bylo marné. Rozsáhlá pátrací akce začala za světla druhý den ráno. Po dvou hodinách hledání policisté z Holýšova narazili na osobu odpovídající popisu. V lesním porostu nedaleko Srbic spatřili pod krmelcem muže spícího na dece. Nebylo pochyb, že se jednalo se o hledaného muže.

Byl zmatený, nedokázal hlídce ani říct, jak dlouho se na tomto místě zdržoval. Několikrát ale opakoval, že už to chce skončit a že po celou dobu nic nejedl, jen pil vodu z nedaleké studánky. Policisté přivolali na místo zdravotníky, kteří muže převezli na psychiatrii. „Nebýt rychlého a profesionálního přístupu policistů, zjištění maxima informací k osobě pohřešovaného, pečlivé přípravy podkladů pro pátrací akci a zorganizované pátrací akce, nemuselo pátrání skončit šťastně. Policisté tak šedesátiletému muži zachránili život,“ zdůraznila policejní mluvčí Dagmar Brožová.

Zdroj: Policie ČR