Kdo zavinil dopravní nehodu na křižovatce?

JIČÍNSKO – Znají to všichni motoristé. Vyjíždět na hlavní silnici a přitom odbočit vlevo je někdy za hustého provozu skoro nemožné. Kdo ze dvou čtyřicátníků nese vinu? Sehrál v tom roli alkohol? Obešla se nehoda bez zranění?

Sedmačtyřicetiletý muž jel se svým osobním vozem od Kamenice směrem na Hradec Králové. Na křižovatce chtěl odbočit vlevo, ale nedal přednost protijedoucímu autu. Vůz řídil téměř čtyřicátník, který nestihl již včas zareagovat, a střetnutí tak bylo nevyhnutelné. „Ke zranění osob naštěstí nedošlo. Požití alkoholu u obou zúčastněných řidičů policisté na místě vyloučili provedenými dechovými zkouškami,“ uvádí tiskový mluvčí Aleš Brendl.

Škoda na majetku byla zatím vyčíslena přes čtvrt milionu korun. Policie upozorňuje, že mnoho podobných nehod se stává i z důvodu, že řidič spěchá a nedá přednost v jízdě jedoucímu vozidlu, protože se domnívá, že stihne projet. Záleží i na příslušném terénu a počasí. Motoristé na mokré vozovce musí začít brzdit daleko dříve, a pokud nemají možnost jiné auto včas zaregistrovat, dojde k havárii.