Metalový festival přichází – je policie připravena?

NÁCHODSKO – Strážníci jsou připraveni dbát na dodržování veřejného pořádku. Jaká opatření policie udělala? Pozor by si měli v okolí dát také všichni řidiči. Obejde se letošní ročník bez vážnějších nehod?

Právě probíhá v prostorách pevnosti Josefov v Jaroměři 24. ročník metalového festivalu „Brutal Assault“ a potrvá až do 10. srpna. Jak pro dopravní, tak i kriminální nebo cizineckou policii to znamená zvýšený dohled nad dodržováním veřejného pořádku. „V okolí Josefova je aktuálně množství dopravních omezení, prosíme návštěvníky festivalu, aby více než kdy jindy dbali pokynů policistů a vyhnuli se tak dalším komplikacím spojených s příjezdem nebo parkováním,“ uvádí tisková mluvčí Magdaléna Vlčková.

Řidiči by si měli dát větší pozor hlavně v nočních hodinách, nebo pokud bude horší viditelnost. Protože festival navštěvují hojně i cizinci, zřídila policie speciální tým, který bude návštěvníkům z různých zemí preventivně vysvětlovat, jak předcházet protiprávnímu jednání. To platí obzvlášť pro užívání nebo distribuci drog. Loňský ročník se obešel bez vážného narušení veřejného pořádku.