Nezvěstní lidé, vražda a převrat. Zahrajte si zábavnou šifrovací hru!

VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ – Ve Valašském Meziříčí se začali ztrácet obyvatelé. Dokonce se zde po dlouhé době stala vražda. Už dříve se objevovaly problémy a nejen kolísající ekonomika vytváří v lidech obavy. Potichu se mluví o tom, že za tím stojí jistá skupina lidí, která se snaží naklonit organizace a samosprávu na svou stranu. To není realita, ale námět šifrovací hry, která ve Valašském Meziříčí proběhne v sobotu 17. srpna.

Po celém městě budou vytyčena stanoviště, na která se vydají tří až pětičlenné týmy. Začátek je plánován na devátou hodinu dopoledne a konec se předpokládá kolem osmé večer. Z toho je jasné, že hra bude náročná nejen psychicky, ale i fyzicky. „Organizátoři se předhánějí v nápaditosti a originalitě. Tajné zprávy tak mohou být třeba vyryté do plechu zapečeného v hliněné destičce, ukryté ve zvukové nahrávce, v obřím bludišti nebo v zubní pastě,“ vysvětlil jeden z organizátorů hry ve Valašském Meziříčí Jakub Rybka.

Hra se uskuteční na území Valašského Meziříčí a přilehlých oblastech. Celkově bude složena z několika jednorázových aktivit, kdy každá z epizod bude tvořit jistou část příběhu. „Myšlenka organizace šifrovací hry ve Valašském Meziříčí vznikla již v druhé polovině roku 2018 a od té chvíle již vznikal celkový koncept,“ dodává Rybka.

Minimální věk pro samostatnou účast ve hře je osmnáct let. Pro případ, že se hry budou chtít účastnit hráči mladší osmnácti let, je nutné, aby v týmu byl alespoň jeden plnoletý hráč, jenž ponese odpovědnost za mladší spoluhráče. Registrace je možná na webových stránkách hry až do úterý 13. srpna. Poplatek za účast ve hře činí sto korun na osobu.