V Brně se  srazilo auto s autobusem MHD

BRNO – Ve středu v půl třetí odpoledne se v Brně-Bohunicích v ulici Lány srazilo osobní auto s autobusem MHD. Přivolané osádky záchranné služby ošetřili šest lehce zraněných. Příčinu nehody vyšetřuje policie, podle prvotních zjištění řidič osobního auta zřejmě vjel do protisměru, kde narazil do autobusu.

Ulice Lány byla kvůli nehodě uzavřena. „Podle předběžných informací a výpovědí to vypadá, že řidič osobního auta přejel do protisměru, kde se střetl s autobusem. Ale vyšetřování stále pokračuje,“ uvedl policejní mluvčí Pavel Šváb.

Zranění utrpěl právě řidič osobního vozu a zřejmě pět cestujících z autobusu linky 50, v němž jelo asi 30 lidí. Žádný z úrazů však není vážný. „Řidiče osobního auta jsme po ošetření ponechali na místě. Dvě ženy jsme po ošetření převezli do Fakultní nemocnice u svaté Anny, ženu a muže do bohunické nemocnice. Jednu ženu na místě stále ošetřujeme,“ informovala krátce po nehodě mluvčí záchranářů Michaela Bothová. „Všichni pacienti mají lehká zranění, to znamená především tržné ranky, bolesti hlavy a zad, odřeniny a pohmožděniny,“ doplnila Bothová. Brněnský dopravní podnik odkláněl autobusy linky 50 po ulici Běloruská. Na autobusu vznikla škoda do 100 tisíc korun.