Nezkušení mladíci nezvládli noční jízdu

RYCHNOVSKO – Nad ránem došlo ke dvěma dopravním nehodám. Proč se vyboural osmnáctiletý kluk s náklaďákem? A co jeho vrstevník, který uháněl noční krajinou na mopedu? Sehrál v tom nějakou roli alkohol? Došlo k nějakým zraněním?

Osmnáctiletý mladík jel v noci v nákladním autě od Zdobnice směrem na Souvlastní. Přestože byla silnice mokrá, nepřizpůsobil tomu rychlost své jízdy a dostal se s autem do smyku. Náklaďák vyjel mimo vozovku, následně narazil do stromu. Mladého šoféra musela záchranka ihned převézt do nemocnice. Ten policii nepředložil ani řidičský průkaz. „Orientační dechová zkouška, kterou policisté na místě u řidiče provedli, vykázala hodnotu 0,88 promile alkoholu v dechu,“ uvádí tisková mluvčí Alena Kacálková.

Nad ránem havaroval další mladík, který jel na Babetě od Čestic na Častolovice. Na rovném úseku nezvádl řízení a narazil do sloupku železné brány. U něj se přítomnost alkoholu v krvi neprokázala, ale strážníci zjistili, že muž jel na mopedu po označené cyklostezce, jeho vozidlo nemělo přidělenou registrační značku, on sám neměl na hlavě přilbu a vůbec nevlastní řidičák. I jeho museli záchranáři transportovat do nemocnice.