Řidič nedbal výstražných zařízení, na přejezdu ho smetl vlak

DOMAŽLICKO – Hazardérství a obrovskou nezodpovědnost předvedl včera ráno šestatřicetiletý řidič Škody Felicia, který jel z obce Prapořiště směrem na Všeruby. Zřejmě měl velmi naspěch, protože to, co za okamžik provedl, se dá velmi těžko rozumně vysvětlit.

Vjel totiž na železniční přejezd právě ve chvíli, kdy na něm svítila ostře červeně blikající světla doplněna výstražným zvukem zvonku a rázem se octl na trati, kde k němu mířil právě jedoucí osobní vlak od Kdyně. Vyděšený strojvedoucí už tak jen mohl bezmocně přihlížet, jak dochází ke střetu a auto je odmrštěno mimo silnici vedle kolejí a překvapení cestující ve vlaku si zažili šok. Brzdy už nebyly moc platné.

Řidič utrpěl zranění, se kterým byl převezen do nemocnice k ošetření. „Požití alkoholických nápojů u něj i u strojvedoucího bylo vyloučeno dechovou zkouškou. Případ si převzali domažličtí kriminalisté, kteří ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu obecné ohrožení z nedbalosti. Nehodou se dále zabývají,“ informovala policejní mluvčí Dagmar Brožová.

Zdroj: Policie ČR