Řidiči, zpomalte! Stacionární radary v Rožnově začnou fungovat již v pondělí

ROŽNOV POD RADHOŠTĚM – Povolenou padesátku budou od pondělí 12. srpna kontrolovat stacionární radary umístěné ve třech frekventovaných lokalitách, konkrétně v místních částech Kramolišov, Horní Paseky a ulici Meziříčská. Všechny tři radarové stanice jsou na úsecích, kde jsou dlouhodobě problémy s rychlými řidiči. „Ve všech třech případech jsou to frekventované komunikace a my věříme, že aplikace radarů znatelně zvýší bezpečnost provozu,“ sdělil starosta Rožnova Radim Holiš.

Vyřizování administrativních i technických záležitostí mělo původně trvat déle, ale celou věc se podařilo o pár dní urychlit. „Společně s kolegy z městského úřadu a městské policie jsme připraveni spustit měření do ostrého provozu v pondělí 12. srpna ve dvanáct hodin,“ potvrdila vedoucí Odboru přestupového MěÚ Rožnov Kateřina Martináková.

Spuštění ostrého provozu se podařilo o pět dní dříve, než bylo původně plánováno. „Chtěl bych poděkovat kolegům z městského úřadu i městské policie, že stihli všechno nachystat na 12. srpna a můžeme tak spustit ostrý provoz. Speciální poděkování bych rád adresoval vedoucí Odboru investic Ditě Vávrové, která byla důležitým hnacím motorem celého projektu stacionárních radarů,“ dodal starosta Holiš.