Vitamíny přišly ženu pěkně draho

PRAHA – Žena dostala chuť na zeleninu, nezašla si ovšem do obchodu, ale na pozemek univerzity. Neměla to dělat.

Pozemek České zemědělské univerzity v Suchdole oplývá mnohými dobrotami, kterým neodolala osmatřicetiletá žena. Vybavena kombinačkami, batohem a holinami, prostříhala oplocení a vydala se na nelegální samosběr. Vyhlédla si nejlepší a nejšťavnatější kousky, a se zhruba šesti kilogramy zeleniny se stejnou cestou vracela zpět.

Ke smůle zlodějky právě ve chvíli, kdy ulicí projížděla hlídka strážníků. Těm samozřejmě zablácená žena připadala podezřele, a tak ji zadrželi. „Přestože strážníkům nejprve tvrdila, že tu čeká na kamaráda, a zeleninu si veze od maminky, dobře pokládané otázky strážníků vedly tuto samozvanou zahradnici k doznání,“ uvedla mluvčí pražských strážníků Irena Seifertová.

Následně bylo zjištěno, že se dotyčná žena nachází v podmínce za předchozí majetkovou trestnou činnost. Během předvádění na policejní služebnu, museli strážníci užít chvatů a hmatů, protože cesta k policistům nebyla ženě pochopitelně po chuti a bránila se. Nyní se případem ukradené zeleniny za pár korun zabývá Policie ČR.