Zase ta prokletá D1! Za jednu noc jsou v kraji dva mrtví řidiči

BRNO-VENKOV, VYŠKOV – V noci ze středy na čtvrtek vyjížděli hasiči ke dvěma vážným dopravním nehodám. Krátce před půl dvanáctou přijali informaci o nehodě na D1 a o 15 minut později dostalo operační středisko informaci o nehodě na Vyškovsku.

Na 183. kilometru dálnice D1 u Popůvek ve směru na Brno čelně havarovala dodávka do zadní části návěsu kamionu. Mluvčí policistů Bohuslav Malášek řekl, že se řidič dodávky pravděpodobně dostatečně nevěnoval řízení. Prvotní informace o požáru po dopravní nehodě se nepotvrdila. Operátoři Zdravotnické záchranné služby vyslali k dopravní nehodě na dálnici D1 tři prostředky: lékaře v systému rendez-vous, dále posádku bez lékaře a inspektora provozu. „Na místě zemřel muž středního věku, jeho zranění byla příliš vážná a neslučitelná se životem, zdravotníci už mu bohužel nemohli pomoci. Ošetřen byl řidič kamionu, jeho zranění byla pouze lehká, a tak mohl být po poskytnutí přednemocniční péče ponechán na místě,“ sdělila mluvčí ZZS Jihomoravského kraje Hedvika Kropáčková.

zdroj: ZZS JMK

Operační středisko hasičů na místo vyslalo jednotky HZS z Rosic a brněnských stanic BVV a Lískovec. „Řidič dodávky byl v kabině zaklíněný a lékař záchranné služby oznámil jeho úmrtí. Hasiči místo nehody nasvětlili a po vyšetření nehody vyprostili tělo řidiče. Následně pomohli s úklidem vozovky. Dálnice byla ve směru na Brno zastavená a policie odkláněla provoz. Tak tomu bylo i v době odjezdu poslední jednotky ve 2.18 hodin,“ sdělil tiskový mluvčí hasičů Jaroslav Mikoška.

Druhá smrtelná nehoda se stala v noci na čtvrtek na Vyškovsku. Na vedlejší silnici vedoucí z Rousínova do Komořan se sedmadvacetiletý řidič osobního auta Škoda Felicia netrefil pod železniční viadukt a narazil do vysokého náspu. „K nehodě vyjely profesionální jednotky z Vyškova a Slavkova u Brna. Hasiči z vozu vyprostili řidiče, který však svým zraněním na místě podlehl. Zásah hasičů trval do jedné hodiny,“ popsal Mikoška.