Krást nepřestal ani v důchodu. Policista ho přistihl ve svém volnu

ZLÍNSKO – Oznámení o krádeži elektrokola přijali zlínští policisté poslední červencový den. K incidentu došlo v centru Zlína, kde ho majitelka zaparkovala a přivázala lankovým zámkem u jedné z administrativních budov. Kolo zmizelo během pracovní doby.

Foto: Policie ČR

Pár dní nato přišel policista z Napajedel do služby, kde se seznámil s událostmi v uplynulých dnech. Mezi jinými si prohlédl i odcizené elektrokolo. Po službě odjel autem do Kroměříže. „V centru města si všiml staršího muže, který jel na kole velmi podobném tomu odcizenému. Nezaváhal, vozidlo otočil a vydal se za mužem,“ popsala policejní mluvčí Monika Kozumplíková.

Netrvalo dlouho a muže dostihl. Zastavil ho a zeptal se, komu kolo patří. „Senior nejprve tvrdil, že ho dostal, ale po chvíli se přiznal, že ho před pár dny ukradl ve Zlíně. U sebe měl dokonce i pákové kleště, kterými přestřihl zámek,“ uvedla Kozumplíková.

Přivolaní policisté z Kroměříže muže vyslechli. „Vyšlo najevo, že se jedná o nenapravitelného, dvacetkrát trestaného recidivistu, který se před rokem vrátil z posledního výkonu trestu,“ objasnila Kozumplíková. Krást nepřestal, i když je mu již devětašedesát let. Tentokrát mu hrozí až tříletý pobyt za mřížemi.