Banální nehoda autobusu plného dětí má šokující odhalení

TÁBORSKO – Policisté z Dálničního oddělení Chotoviny včera ve večerních hodinách vyjížděli ke kolizi mezi autobusem a osobním vozidlem, z níž je podezřelý řidič autobusu. Zdánlivě banální nehoda měla však překvapující pokračování. Zajímá vás, co se na místě odehrálo?

K události došlo na parkovišti u benzinových čerpacích stanic v blízkosti severního ukončení dálnice D3 v katastru obce Mitrovice krátce před půl osmou hodinou večerní. Neuvěříte,, co policisté na místě zjistili. „Dechovou zkouškou na přítomnost alkoholu u řidiče autobusu, který převážel skupinu šestnácti nezletilých dětí v doprovodu dvou dospělých osob z Českých Budějovic do Pardubic, policisté naměřili hodnotu 2,84 promile. Závažnou skutečnost potvrdila i následující zkouška, která dokonce ukázala hodnotu 3,04 promile,“ uvedl policejní mluvčí Miroslav Doubek.

Řidiči autobusu byl na místě odebrán řidičský průkaz a policisté mu zakázali další jízdu. Dopravní společnost k dokončení přepravy okamžitě vyslala jiného řidiče. Událost bude mít dohru před soudem. „Policisté šetření případu zahájili jako podezření ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky. Řidiči tak hrozí, mimo jiného, až trest odnětí svobody na dobu tří let,“ dodal mluvčí Doubek.