Opilý řidič přetočil auto na střechu a naběhl si na vidle

ŠUMPERSKO – Opilý mladý řidič si zřejmě myslel, že po vesnických silničkách se může prohánět autem a zároveň popíjet. Jenže to se spetl. Nejenomže havaroval, ale také ho chytila policejní hlídka.

Sobotní večerní jízda dopadla pro 21letého řidiče i jeho spolujezdce vlastně dobře. S vozem Audi se proháněli v okolí Zábřeha na Šumpersku, dokud nenabourali. Naštěstí vyvázli bez zranění a mysleli si, že stačí zajít do vesnice pro někoho, kdo jim pomůže otočit auto zpět.

K nehodě došlo na silnici mezi obcemi Pobučí a Jestřebí. „Při průjezdu táhlé levotočivé zatáčky v mírném stoupání zřejmě neodhadl rychlost jízdy a s vozem vyjel vpravo mimo silnici, kde narazil do stromu. Po nárazu se vůz na poli přetočil na střechu,“ uvedla policejní mluvčí Jiřina Vybíhalová.

Po havárii se vydali do nedalekého Pobučí pro pomoc s vyproštěním havarovaného vozidla. Při tomto si však naběhli, protože narazili na policejní hlídku. Ta vyzvala řidiče, aby se podrobil dechové zkoušce a také orientačnímu testu na přítomnost omamných a psychotropních látek. „Zatímco test na drogy byl negativní, při dechových zkouškách policisté řidiči opakovaně naměřili bezmála dvě promile alkoholu v dechu. Během kontroly navíc zjistili, že má řidič až do poloviny prosince letošního roku uložen platný zákaz řízení všech motorových vozidel,“ dodala mluvčí s tím, že nyní mladíka čeká trestní stíhání. Škoda způsobená při havárii byla předběžně vyčíslena na 85 tisíc korun.