Osmdesátník si dal do trumpety a rozhodl se závodit

PŘEROVSKO – O moudrosti stáří rozhodně nelze mluvit v případě řidiče, který včera boural v Lipníku nad Bečvou. Spíše se zachoval jako puberťák. Z nehody odjel sanitkou a ještě bude mít na krku soud.

Do felicie usedl osmdesátiletý řidič v neděli dvě hodiny po poledni a vydal se po ulici Novosady v Lipníku nad Bečvou směrem ke kruhovému objezdu s ulicí Smetanova. „Na rovném úseku silnice nezvládl řízení a vyjel vpravo mimo komunikaci, kde přední částí auta narazil do sloupu veřejného osvětlení,“ popsala řidičský manévr policejní mluvčí Miluše Zajícová.

Senior si při nehodě způsobil zranění, se kterým byl sanitkou převezen do hranické nemocnice. Policisté provedli u muže dechovou zkoušku s pozitivním výsledkem 1, 19 a 1, 16 promile alkoholu v dechu. „Na místě přišel nezodpovědný muž o řidičský průkaz a navíc se bude pravděpodobně zodpovídat ze svého neuváženého jednání před soudem, protože skutečnost, že řídil pod vlivem alkoholu, byla kvalifikována jako trestný čin ohrožení pod vlivem návykové látky,“ sdělila následky nezodpovědného chování mluvčí.

Způsobená škoda, která po opilém seniorovi zůstala, činí 40 tisíc na osvětlení a 30 tisíc korun na vozidle.