Po vzoru husitů zablokoval kamion dálnici

PRAHA – Prorazil středová svodidla, a s kamionem skončil napříč dopravní tepnou, z nádrže uniklo mnoho nafty, doprava se zastavila.

Na Pražském okruhu, nedaleko Zličína, se směrem na letiště stala vážná dopravní nehoda. Kolem jedné hodině odpolední, v sobotu, se zde do problémů dostal řidič kamionu a prorazil středová svodidla. Náraz byl tak prudký, že vozidlo zůstalo zaklíněné uprostřed dopravní tepny a zasahovalo do obou směrů, vždy v levém nejrychlejším pruhu.

„Na místo vyjely dvě jednotky pražských hasičů, také záchranáři a policisté. Kvůli úniku většího množství pohonných hmot byl informován i Odbor životního prostředí,“ uvedl mluvčí pražských hasičů Martin Kavka. Na místě zasahovali i dobrovolní hasiči z Březiněvsi, kteří se s vozem vraceli náhodou kolem, a poskytli řidiči předlékařskou péči.

Hasiči zastavili další únik pohonných hmot a následně rozebrali poničená svodidla a zapadlý kamion vyprostila těžká technika specializované firmy. Doprava byla z obou směrů zásadně omezená a tvořily se dlouhé kolony. Zraněného řidiče odvezli záchranáři do nemocnice.