Skupinka mladíků kopala do bezbranného muže

HRADEC KRÁLOVÉ – Boj o život sváděl bezbranný muž uprostřed krajské metropole! Měl silné krvácení a nemohl dýchat. Hlouček mládeže mu zasazoval tvrdé rány! Podařilo se oběť útoku zachránit a pachatele dopadnout?

V centru města se ve večerních a nočních hodinách poblíž hotelu Grand srocují různé skupinky lidí. Jedna z nich si vybrala k pobavení kolemjdoucího muže, který neměl šanci se ubránit přesile. Hlouček problémové mládeže dotyčnou osobu obestoupil a zaútočil na ni. Muže povalili na zem a kopali do něho. Nebohá oběť byla na zemi stočená do klubíčka, ale agresoři nepřestávali. Zasazovali mu další tvrdé rány do doby, než spatřili služební vozidlo městské policie. Pak se rozutekli. „Na zemi zůstal ležet zraněný muž, který silně krvácel, stěžoval si na bolest hlavy a měl problém s dýcháním,“ uvádí tisková mluvčí policie Eva Kněžourová.

Strážníci okamžitě napadeného muže ošetřili a zavolali sanitku. Zraněný byl při vědomí a mohl hned mužům zákona podat přesný popis útočníků. Během několika minut se mladíky podařilo dopadnout a předat případ státní policii.