V kempu se okrádalo

JIČÍNSKO – Cizinci na návštěvu naší země nebudou vzpomínat v dobrém. Někdo je v kempu okradl! Jaký pachatele čeká trest? Jičínská policie se pustila do vyšetřování. Podívejte se, kde zloději zaútočili tentokrát.

V kempu v Českém ráji řádil zloděj! A jako vhodný terč si vybral cizince, co byli u nás na návštěvě. Pachatel nejprve v noci vnikl do nezajištěného vozidla, které patřilo rekreantům z Francie. Z auta si přisvojil věci v hodnotě 16 tisíc korun. Pak se vloupal do stanu, kde spal muž z Holandska. Ten se ráno probudil o 6 tisíc korun chudší. „Ve věci jsou v současné době zahájeny úkony trestního řízení pro přečin krádeže, za což pachateli hrozí až dvouletý trest odnětí svobody,“ uvádí tiskový mluvčí policie Aleš Brendl.

Zloději přes léto využívají nepozornosti lidí a řádí na tábořištích, plážích i u vody. Policie varuje turisty a návštěvníky, aby u sebe neměli zbytečně velkou hotovost a aby nenechávali své osobní věci z dohledu a nezajištěné. I během spánku je důležité mít své věci pod kontrolou. Nejlepší je s nimi usínat a dát si je pod hlavu. Většina pachatelů probuzení oběti neriskuje.