Kavárna POTMĚ přijede na Vína ze zámků a Bzeneckou pouť

HODONÍN – Autobusová Kavárna POTMĚ bude letos součástí Vín ze zámků 17. srpna a Bzenecké poutě 18. srpna. Přijíždí na pozvání Zámeckého vinařství Bzenec na mezinárodní přehlídku zámeckých vinařství. Osvětový projekt Českého rozhlasu Světlušky přiveze kromě voňavé kávy především zážitek. Možnost vyzkoušet si na chvíli život nevidomých dostanou všichni, kdo vstoupí do zatemněného prostoru pojízdné kafetérie, kde je obslouží ti, kteří z role zrakově postižených nevystoupí většinou celý život. Návštěvou kavárny podpoří hosté těžce zrakově postižené děti i dospělé.

V kavárně se mohou zákazníci těšit na profesionální péči zrakově postižené obsluhy. Hned při příchodu budou návštěvníci přivítáni a vybaveni potřebnými instrukcemi, pak se jich ujmou průvodci, kteří je zavedou ke stolu a předají do péče číšníka. Barman připraví teplé nebo studené alkoholické i nealkoholické nápoje a nově také sladké či slané zdravé občerstvení. „Na každém kavárenském stole budou tradičně pastelky a papír, o výtvarných dovednostech se ale návštěvníci přesvědčí až po návratu na světlo. Před autobusem si lidé budou moci vyzkoušet také speciálně upravené typy brýlí simulující různé zrakové vady, jako jsou například šedý a zelený zákal nebo makulární degenerace,” popisuje doprovodné aktivity, které v Bzenci Kavárna POTMĚ hostům nabídne, ředitelka Nadačního fondu Českého rozhlasu Gabriela Drastichová.

Vstupné do Kavárny POTMĚ stojí 150 Kč, v ceně je zahrnut jeden nápoj, hrneček s logem Světlušky a světluščí magnet na památku. Otevírací doba je sobota 10 – 20 hodin (přestávka 11:45-12:30) a neděle 10 – 17 hodin (přestávka 13-13:30).