Pozor na uzavření centra Kyjova pro auta. Na Slovácký rok musíte pěšky

HODONÍN – Slovácký rok je jednou z největších folklorních událostí u nás, která se stejně jako Olympijské hry opakuje jen jednou za čtyři roky. Od 15. do 18. srpna se koná jubilejní XX. ročník této slavnosti a. Můžete zažít čtyři letní dny a dvě noci nabité programem a zábavou.

Na své si přijdou příznivci autentického folkloru i jeho scénického pojetí. Organizátoři nezapomínají na milovníky vína a dobrého jídla ani na skvělou zábavu pro děti. Celý program najdete na www.slovackyrok.cz, včetně vstupného.  Jarmark a programy na náměstí a dětské jsou zdarma.  Letošní ročník nabídne množství nezpoplatněných zón s pořady i volnou zábavou. Návštěvníci si tak mohou užít atmosféru Slováckého roku i bez nutnosti úhrady vstupného. Výhodné je zakoupit si Pas Slováckého roku, kterým zároveň dobrovolně podpoříte tuto unikátní akci a získáte slevy. Můžete přespat i ve stanovém městečku ve sportovním areálu v Kyjově – Boršově, pokud si místo rezervujete.

Z bohatého programu určitě nejvíc zaujme zahájení Slováckého roku 2019 a stavění máje v pátek o pěti a taneční zábavy do noci. V sobotu na náměstí začne v 8 hodin jarmark a od tří odpoledne krojovaný průvod městem. V neděli se začne snídaní v trávě, proběhnou dětské pořady v dětském městečku Neplechově a v 10,30 vyrazí slavná jízda králů. V pět odpoledne pokácí máju, ale návštěvníky určitě ještě večer zaujme společné vystoupení VUS Ondráš a Sĺuku a zase taneční zábavy do noci. Pozor! Pro auta bude centrum města uzavřeno od čtvrtku večer do 22 hodin v neděli. Připraveno je odstavné parkoviště. Podívejte se na plánek a videopozvánky:

UŽ ZA NECELÉ TŘI TÝDNY! Pro všechny, kdo vědí, že tradice a vše co je s nimi spojeno je naše KOTVA v této rychlé a zmatené době.

Zveřejnil(a) Slovácký rok v Kyjově dne Sobota 27. července 2019

COŽE? UŽ TENTO PÁTEK?