Drzý agresor narazil na silného protivníka, rozpoutal se lítý boj

PLZEŇ – Policistům již dobře známý recidivista se včera rozhodl, že by si mohl zase trochu „přilepšit“, a tak se vydal do jedné z plzeňských pekáren s pevným záměrem ukrást tam, co se dá.

V dopoledních hodinách ,,navštívil“ neveřejné prostory zmiňovaného podniku a zrovna, když prohledával kabelku jedné ze zaměstnankyň, byl přistižen závozníkem pekárny, osmačtyřicetiletým mužem z Plzně. Odvážný Plzeňan se rozhodl zloděje zadržet, jenže ten se začal tvrdě bránit a chtěl z místa utéct. Závozníkovi se přitom snažil do cesty shodit přístroj na výrobu zmrzliny, ale vzhledem k velké hmotnosti přístroje se mu to nepodařilo a zařízení poškodil.

Následně utekl do prodejny provozovny, kde uchopil jedno z křesílek pro zákazníky a začal s ním nebezpečně ohrožovat personál. „Odvážlivec, který zloděje celou dobu pronásledoval, mu ale křesílko vytrhl a chtěl pachatele strhnout k zemi. V té chvíli se oba natlačili na skleněnou výplň vitríny, ta však nevydržela tak velký nápor a praskla. Náhle se staršímu muži podařilo agresora strhnout na zem. Ten se ale dál aktivně bránil a statečného závozníka kousnul do ruky, čímž mu způsobil drobné zranění, které si vyžádalo lékařské ošetření. Na místo po chvíli dorazily hlídky policie a agresivního pachatele zajistily,“ popsala policejní mluvčí Michaela Raindlová.