Fanoušci demolovali ulici. Jeden kopl strážníka

OLOMOUC – Řádění hokejových fanoušků naštvalo v úterý večer obyvatele v okolí ulice Pöttingova v Olomouci tak, že zavolali Městskou policii. Incident s opilou desetičlennou skupinkou skončí pravděpodobně trestním řízením.

Jeden z fanoušků shodil na zem dvě přenosné dopravní značky. „Strážníci dotyčného kontaktovali a jeho přestupkovým jednáním se bude zabývat správní orgán,“ uvedl Petr Čunderle z Městské policie Olomouc. Celý incident však po příjezdu hlídky začal gradovat.

Skupinka fanoušků se vydala směrem k ulici Palackého a cestou pokřikovali vulgární výrazy určené strážníkům, přitom shazovali popelnice. Strážníci tak přivolali další hlídky. „Při samotném řešení incidentu byly osoby podezřelé z přestupků podrobeny dechovým zkouškám, kdy jeden z fanoušků nadýchal 2,61 promile. U dalšího byla zjištěna hodnota 1,54 promile a bylo tak rozhodnuto o  jejich převozu na protialkoholní a záchytnou stanici,“ dodal Čunderle.

Jenže jednomu z fanoušků se na záchytku nechtělo a kopl do břicha strážníka. To už městské policii došla trpělivost a zpacifikovala agresivního muže donucovacími prostředky a pouty. O této situaci byla informována Policie ČR, aby prověřila, zda nedošlo ke spáchání trestného činu.

Z přestupku proti veřejnému pořádku řešili strážníci ještě dalšího fanouška, který na strážníky ukazoval obscénní gesta, vulgárně je urážel a vyzýval je, aby si sundali uniformu a že jim ukáže. Tento fanoušek také putoval k vystřízlivění na záchytku.