K havarovanému větroni musel letět záchranářský vrtulník

TRUTNOVSKO – Nápad proletět se nad městem nedopadl dobře. Dva větroně se ve vzduchu srazily, jeden přistál nouzově a druhý havaroval v poli. Vyžádala si letecká dopravní nehoda nějaké úmrtí? Případ má na starosti trutnovská policie.

Čtyři piloti větroňů se rozhodli proletět nad Trutnovem se svými stroji. Dva z nich se však ve vzduchu srazily. Jeden musel nouzově přistát v místě střetu, o druhém nebyly žádné zprávy. Na místo obratem vyjely tři hasičské jednotky a vzlétnout musel také záchranářský vrtulník. Pátrání se urychlilo pomocí výpovědí druhých pilotů. „I díky těmto svědectvím se posádce vrtulníku podařilo za poměrně krátkou dobu nalézt v kukuřičném poli bohužel už jen trosky druhého letounu. Bezprostředně po té bylo objeveno i tělo pilota, který utrpěl zranění neslučitelná se životem,“ uvádí tisková mluvčí policie Ivana Ježková.

Na místo se dostavili také pracovníci Ústavu pro odborné zjišťování příčin leteckých nehod. Požárníci zajistili místo události a pomáhali řídit i provoz na blízké silnici. „Dále poskytli vyšetřovatelům technickou pomoc při dokumentaci místa události, které ve večerních hodinách osvětlovali, a předpokládá se, že se postarají o transport trosek letadla k dalšímu zajištění,“ dodává tisková mluvčí hasičů Martina Götzová.