Osmašedesátník boural a ujel. Ve hře byl alkohol

STRAKONICE – Případ, který aktuálně vyšetřují strakoničtí policisté, je až k neuvěření. V začátku tohoto týdne totiž na území tohoto města došlo k nehodě v koloně, kdy se střetla dvě osobní vozidla a jeden skútr. Na tom by patrně nebylo nic až tak výjimečného, kdyby nebyl ve hře alkohol.

Včerejšího dne zahájili strakoničtí policisté úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky, navíc neposkytnutí pomoci řidičem dopravního prostředku, ze kterého je podezřelý 68letý muž z Prahy. Událost se udehrála v pondělí 12. srpna 2019 v odpoledních hodinách.

„Řidič v 15:30 hodin v ulici Písecká ve Strakonicích narazil svým osobním automobilem Opel Vivaro-B do před ním v koloně stojícího osobního automobilu, který se nárazem odrazil na před ním stojící skútr. Řidič skútru nárazem upadl na zem a způsobil si zranění s předběžnou dobou léčení dva týdny,“ popsala policejní mluvčí Jaromíra Nováková. Zranění utrpěla i řidička nabouraného osobního automobilu.

Osmašedesátiletý řidič Opelu z místa nehody ujel, aniž by poskytl pomoc. „Následně byl vypátrán na autobusové zastávce mezi obcemi Nihošovice a Počátky, kde s vozidlem stál mimo vozovku. Řidič ve vozidle byl značně opilý. Policisté řidiči naměřili přístrojem hodnoty 2,77 a 2,72 promile alkoholu v dechu,“ sdělila policejní mluvčí Nováková.