Žena přišla o domov. Pohltily jej plameny

PŘEROV – Nejistota, kolik lidí se vlastně nachází v paneláku na ulici Interbagristů v Přerově provázela zásah požáru včera odpoledne. Hasiči z domu evakuovali šestnáct lidí, včetně obyvatelky hořícího bytu.

Hasiči nevěděli, zda nejsou v domě uvěznění další ohrožení lidé v zakouřených prostorech. „To se také průzkumem potvrdilo. Ve spolupráci s Policií ČR z hořících prostor evakuovali celkově 16 osob, z toho čtyři, včetně obyvatelky vyhořelého bytu skončily v péči posádek zdravotníků,“ uvedl mluvčí hasičů Olomouckého kraje Zdeněk Hošák.

Plameny a zakouření byt zcela poničily. Samotné uhašení se podařilo v krátkosti. Pak hasiči prostory ochladili a odvětrali pomocí přetlakové ventilace. Důkladným průzkumem z využitím termokamery vyloučili možné skryté šíření v šachtách a okolí ohniska požáru.

Hasiči současně asistovali posádkám záchranářů při ošetřování. Současně provedli nutná bezpečnostní opatření a spolupracovali při hledání řešení dané situace s možností náhradního ubytování, případném dočasném transportu na evakuační místo. To nakonec obyvatelka bytu nevyužila. „Při požáru vznikla škoda za předběžně více než jeden milion korun. Veškeré příčiny a okolnosti, za nichž k vzniku požáru došlo, jsou v šetření,“ doplnila policejní mluvčí Jiřina Vyhalová.