Červencové krádeže byly objasněny!

RYCHNOVSKO – Neber, co ti nepatří! Tím se dotyčné osoby neřídili a touha po penězích byla u nich větší než tíha svědomí. Podívejte se, co si nenechavci přivlastnili a jaké je čekají tresty. Policie již případy letních krádeží uzavřela.

Rychnovská policie zabodovala a drzí pobertové již čekají na rozsudek. Byl dopaden čtyřiatřicetiletý muž, který začátkem prázdnin odcizil na jedné z ubytoven herní konzoli. Jednalo se o playstation Sony i s hrou na disku v hodnotě vyšší než 3 tisíce korun. „Muž je nyní podezřelý z přečinu krádeže, za který mu hrozí až dvouletý nepodmíněný trest,“ uvádí policejní tisková mluvčí Alena Kacálková.

Ve stejné době si padesátník na lavičce všiml volně odloženého digitálního foťáku Nikon a nepoctivě si ho přivlastnil. Stalo se tak na dětském hřišti v rekreačním středisku v Orlických horách. Způsobil tak škodu na majetku ve výši 20 tisíc korun a může ve vězení strávit v krajním případě až jeden rok života. Ve třetím případě se krádeže dopustila mladá žena a to opět na ubytovně. Z jednoho pokoje ukradla tablet Samsung, který následně prodala za několik stovek, za což jí hrozí až tříletý pobyt za mřížemi.