Když se čekání na tramvaj změní v adrenalinový zážitek

PRAHA – Pod rouškou noci se změnila tramvajová zastávka v bojovou zónu. Museli zasáhnout strážníci a nebezpečného agresora zneškodnit.

Ve Vršovické ulici na Praze 10 se nachází tramvajová zastávka Slavie. Zde čekalo několik osob na příjezd jejich spoje, již je po dvaadvacáté hodině a tak jsou intervaly o něco delší. Aby toho nebylo málo, je mezi čekajícími i jeden muž, kterému se obyčejné postávání vyloženě nelíbí. „Muž obtěžoval okolí, a vyzýval k souboji osoby na zastávce i kolemjdoucí,“ uvedla mluvčí městských strážníků Irena Ernestová.

Proto byla na místo povolána hlídka strážníků, aby zjednala klid. Strážníci vyzvali zjevně opilého muže, aby upustil od svého nebezpečného jednání. Jeho stav vyvolával silné motání, a muž vstupoval na vozovku a také na tramvajový pás. Pokusy o uklidnění muže selhávaly, dokonce se jeho agresivita stupňovala. Byla přivolána další hlídka, a pomocí chvatů a hmatů byl opilý muž zklidněn. Dechovou zkouškou byla zjištěna hodnota alkoholu v krvi 1,92 promile. Muž stále neovládal své chování, a ohrožoval sebe i ostatní. Nakonec byl převezen speciálním vozidlem pro přepravu podnapilých na záchytnou stanici k vystřízlivění. To bude radosti, až dostane složenku za noční vyvádění.